Om produkten
Il Bricco och San Stefanetto vingårdar ger enbart druvorna till Pio Cesare Barbaresco. 100% Nebbiolo som fermenteras i temperaturreglerade ståltankar med hudkontakt under 20 dagar. 35% av vinet åldrades i små bariques (225 liter) av den nya fransk ek i 30 månader. Resterande 65% lagras i stora 2.000 liter ekfat av fransk ek, tills vinet är på flaska och vilar vidare i Pio Cesare källare för vin är redo för release. Mycket trevlig mörk färg i glaset med en tegelröd kant. Intensiv doft av tjära, mynta, ros och citronskal. På tungan sprider det omedelbart en rik röd frukt i en krämig konsistens. I eftersmaken känns bra syrastruktur som bådar gott för vinets liv i det långa loppet. Due. de uttalade tanniner, så förtjänar detta röda vinet serveras i sällskap med god mat och det är ett fint bolag, till exempel. krämig pastarätter, kalvkött och hårdost. Bör syre 3-4 timmar före servering och kan lagras upp till 20 års skörd. Om du skrev en lärobok om hur klassiska Barba ska smaka, så är detta vin på hand först