Om produkten
Härliga milda bubblor från Venedigs inland, som nu blivit "riktiga" Brut efter att restsockret reducerats till bara 8g. Nu som tidigare en charmig tappning av vad som behöver finnas i glaset när du minglar runt och väntar på att måltiden eller den riktigt stora festen ska börja. Men gör inga misstag: vinet fungerar också bra med ömtåliga beredningar av fisk och skaldjur och är mer gynnsamt för många fasta ostar än de flesta röda viner som finns överallt.
Mild med ett diskret lager av vita blommor som vackert omfamnar de underliggande lagren av snart mogna äpplen och päron och de fina tonerna av citrus. Lite torrare, lite fylligare, lite mer intensiv och inte minst lite mer intressant än majoriteten av Prosecco-vinerna på marknaden.
100 % handskördade Glera-druvor, som pressas senast 4 timmar efter att klasarna plockats. Endast den fririnnande musten används och denna blir max 65 liter per 100 kg. druvor. Musten kyls ner och får sätta sig innan den pumpas fri från sedimentet och jäsning påbörjas i rostfritt stål. Efter första jäsningen vilar vinet "sur Lie" i 3-6 månader, varefter socker och utvalda jäststammar tillsätts som Perlage förökar sig från sina egna vingårdar. Detta utlöser en förnyad jäsning och eftersom ståltankarna samtidigt stängs hermetiskt bildas de små fina bubblorna. Det är precis som i champagneflaskan, bara i lite större skala!