Om produkten
Alkoholfritt, ekologiskt vitt vin från Alsace gjort på Riesling, Pinot Blanc och Auxerrois. Tre druvsorter, som skapar toner av citrus, söta frukter, honung och kryddor. Det finns ett uppfriskande bett i vinet vilket gör vinet extra gott till maten. Vinet kan till exempel passa till fet fisk, lätt kött, sushi eller asiatiska rätter från det thailändska eller vietnamesiska köket.
De handplockade druvorna kommer från regionen Alsace i Frankrike, som med sin unika terroir ger vinet bra mineralitet och karaktär. Vinet lagras i upp till 12 månader innan det producerades till alkoholfritt. Vinet innehåller inga tillsatser, konstgjorda färger eller aromer.
Det är ett hantverk att göra modernt vin i världsklass – utan alkohol. Vinframställning formas av tradition och möjliggörs genom innovation. En distinkt, ren smak med hög komplexitet händer inte bara. Det inkluderar en naturlig vinframställningsprocess med minimal bearbetning. Det tar tid, passion och odelad uppmärksamhet på varje liten detalj. Allt från urval av druvor och vingårdar till jäsning, "avalkoholisering" och buteljering.
*Observera att vinet innehåller mindre än det lagstadgade kravet på 0,5 volymprocent alkohol. Det kan därför finnas mycket minimala mängder alkohol i vinet*