Om produkten
Josmeyers Gewurztraminer Vendange Tardive är gjord på handplockade druvor, där hela klasen pressas mycket långsamt och skonsamt i pneumatiska pressar under 5-8 timmar för att ge en ren must och en välgörande mängd hudkontakt. Därefter överförs saften till värmereglerade tankar av rostfritt stål och börjar sedan en naturlig jäsning med endast sin egen naturliga jäst, som varade i en månad. Jäsningen är till en början temperaturkontrollerad, men tillåts så småningom fortgå i sin egen takt för att låta vinet utveckla sin egen karaktär och komplexitet. Vinet stabiliserades naturligt i rostfria ståltankar under vintersäsongen och buteljerades, efter en mycket skonsam filtrering, i mars 2007 innan sommarvärmen för att bevara den naturliga kolsyran (en naturlig antioxidant). Malolaktisk jäsning undviks alltid hos Josmeyer och ingen kaptalisering sker.
Ett vin med intensiva aromer och komplexitet, som erbjuder en mycket mineral smak med en djup finess och en anmärkningsvärd renhet. Mjukheten är redan smält och den långa finishen kommer med aromer av honung och söta kryddor.