Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2015

799.00 kr.
customer-list-add

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2015

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2015

Vår utvärdering

Färgen är starkt koncentrerad, med ruby ​​nyanser. Jag luktar vinet är mycket klassisk Rioja, i en vacker modern stil, med massor av bettet, kryddor och frukt karaktär. De kryddiga toner och Tempranillos intensiv frukttoner harmoniserar bra med vanilj och trækarakteren, så vinet fungerar fantastiskt fräsch och aromatisk och definitivt inte tung. I smaken hittar toner av kryddor, struktur, tanniner och härliga mjuka toner av röda frukter. Efter lite syresättning kommer mer harmoni och sammet, med god frukt sötma, nyanser av mörkare frukt (körsbär, björnbär, mörka plommon) och en mycket lång eftersmak med inslag av cederträ och tobak. En helt enastående vin!

Om produkten

I de bästa årgångarna bestämmer en av Marqués de Murrieta att förutom Reserva och Gran Reserva Especial beslutat att producera en Gran Reserva. Vinet först mognat under 26 månader i tidigare använda små amerikanska rätter och sedan 8 månader i nya amerikanska fat. Efter buteljering är vinet mognat i mitt. 3 år i slottets djupa källare innan aren på marknaden. Färgen är starkt koncentrerad, med ruby ​​nyanser. Jag luktar vinet är mycket klassisk Rioja, i en vacker modern stil, med massor av bettet, kryddor och frukt karaktär. De kryddiga toner och Tempranillos intensiv frukttoner harmoniserar bra med vanilj och trækarakteren, så vinet fungerar fantastiskt fräsch och aromatisk och definitivt inte tung. I smaken hittar toner av kryddor, struktur, tanniner och härliga mjuka toner av röda frukter. Efter lite syresättning kommer mer harmoni och sammet, med god frukt sötma, nyanser av mörkare frukt (körsbär, björnbär, mörka plommon) och en mycket lång eftersmak med inslag av cederträ och tobak. En helt enastående vin! Det är utmärkt för vilt, nöt och lamm och kan lätt klara av rätter som serveras med mörka såser, möjligen. med tvättsvamp eller med vilda bär. Vinet måste vara tydligt oxiderar karaff innan servering - som 2-3 timmar.

Serving tips

Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.