Louis Jadot, Beaune 1. Cru Celebration 2020

749.00 kr.
customer-list-add

Louis Jadot, Beaune 1. Cru Celebration 2020

Louis Jadot, Beaune 1. Cru Celebration 2020

Vår utvärdering

Det är stor Bourgogne som smakar fantastiskt redan i sin ungdom

Om produkten

I samband med Louis Jadots 150-årsjubileum 2009 valde man att släppa en helt unik "blend", som ska vara en hyllning till Beaune och till 1. Cru-vingårdarna. Sedan den första årgången släpptes 2012 har Louis Jadot kunnat erbjuda sina kunder denna unika blandning som mästerligt visar upp Beaunes 1er cru-kvaliteter.

Vinet är blandat från alla dessa 1. Cru-vingårdar: Clos des Ursules, Boucherottes, Cras, Clos Des Couchereaux, Bressandes, Theurons, Greves, Belissand, Chouacheux, Cent Vignes, Toussaints, Vignes Franches, Pertuisots, Aigrots, och Clos du Roi, och Clos .

Beaune Celebration lagras i 18 månader på franska ekfat, följt av 6 månader i temperaturkontrollerade ståltankar. Den längre lagringen ger vinet en fantastisk djup färg och en doft av fullt mogna röda och svarta bär. Smaken på vinet är nära silkeslen och med stor komplexitet och fyllighet. Det är stor Bourgogne som smakar fantastiskt redan i sin ungdom. Vinet har dock ett exceptionellt lagringsvärde om du kan beväpna dig med tålamod.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.