Om produkten
Moscatel La Causa är i torr stil (cirka 1,9 g. Restsocker / l.) Och är gjord av sorten Muscat of Alexandria. Druvorna plockas främst från José Ruiz, som tog över familjens vingårdar från sin far och som idag producerar några av de bästa Muscat-druvorna i området.
En mindre andel kommer från Ernestorina González i Magdalena Alto, som efter sin mans död har tagit över vingårdarna med gamla vinstockar. Idag odlar hon utmärkta Pais-, Cinsault- och inte minst Muscat-druvor.Efter en klassisk förföljelse och en lätt massa genomgår druvorna en hudmaceration i 5 dagar för att främja färg, arom och smakextrakt. Druvorna pressas sedan och musten genomgår en sval jäsning (16 till 18 ° C) på ståltankar. Vinet mognar i 12 månader "sur lie" (med sin egen fällning) på samma typ av ståltankar före tappning. Moscatel La Causa har en fin, gyllene färg och en mycket aromatisk doft med nyanser av akacia och lindblomma, citrus och lite älskling. Smaken är fräsch, torr och med en fin harmoni mellan de exotiska tonerna och den känsliga, aptitretande skarpheten som gör vinet fantastiskt som aperitif. Annars är den lika född för skaldjur och fisk, helst som soppa, pasta eller risrätter, för sushi eller asiatinspirerade rätter.