Om produkten
Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin, är ett elegant uttryck för Bourgognes rika vintraditioner. Detta vin kommer från den prestigefyllda appellationen Meursault, känt för att producera några av världens mest eftertraktade vita viner. Limozinfältet ligger i hjärtat av Meursault och är känt för sin unika terroir och utmärkta klimatförhållanden.
Vid första intrycket förför detta vin med sin briljanta gyllene färg och en förtrollande bukett av färska citrusfrukter, honungsmelon och subtila kryddiga toner. Smakupplevelsen är ett sant nöje med en harmonisk balans mellan friskhet och fyllighet. Saftiga frukter som persika och ananas kombineras elegant med en uppfriskande syrastruktur och en krämig konsistens som lämnar en lång och ihållande finish.
Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin, är en idealisk följeslagare för en mängd olika gastronomiska upplevelser. Detta vin bör serveras lätt kylt, vid en temperatur mellan 10-12 grader Celsius, och det kommer att ackompanjera skaldjur, fisk, fågel eller milda ostar med elegans och förfining.
Hos familjen Bouzereau Gruère är Meursault Limonzin den riktiga Meursaulten. Här packar de allt det kan dra av Chardonnay-fyllighet, elegans och krämig finess i ett livligt och briljant vitt vin. Lieu-dit Limonzin ligger strax nedanför Meursault Genevrières och delar här den fantastiska terroiren, där kalkstensfälten ger gott om karaktär åt vinstockarna som är nära 50 år gamla – och kombinationen ger vin som är både livligt och koncentrerat. I motsats till Les Tillets och Les Grand Charrons från Bouzereau har vinerna från Limozinfältet typiskt sett en rikare och fylligare karaktär. De kan visa en fylligare kropp och en mer koncentrerad fruktsmak jämfört med vissa andra viner från Meursault. Deras aromer och smaknoter kan inkludera mogna gula frukter som persika och aprikos, tillsammans med subtila kryddiga och nötaktiga undertoner. Dessa viner har ofta också en uppfriskande syra som balanserar den generösa fruktigheten.
Vinet domineras av mogen stenfrukt, druv- och citrusskal, som bara har en liten inslag av rök och kryddor från fatlagring. 25 % av faten är nya, så det finns inte på något sätt något som överröstar vinets elegans. I munnen är vinet klassiskt Meursault - smörigt och fylligt, men med massor av lager av friskhet och lätt kryddiga fattoner med vanilj och nötter. Meursault är det perfekta sällskapet för de där måltiderna där du verkligen lägger på vikten - så njut av klassisk fransk matlagning och servera vid 10-12 grader efter att flaskan varit öppen i 30-60 minuter.