Om produkten
Druvorna för Chauvenets Gevrey Chambertin skördas manuellt, passeras över ett sorteringsbord, krossas, ner och sedan lämnas till jäsning i ca. 18 dagar med 2 punch-downs och 2 pump-overs per dag och mognar sedan i ca. 18 månader.
Färg: Djup färg med rubinreflektioner.
Näsa: Intensiv på näsan och producerar svarta vinbär och andra små röda eller svarta frukter, djurtoner av mysk och päls och ofta lakrits när vinet mognar.
Smak: Detta vin imponerar med sin fasta struktur, sammetslena tanniner och känslig konsistens. Den har alla egenskaper hos en stor Burgund: fyllig, kraftfull, rik och köttig.
Servera från 15 till 16 ° C.
Dess flätiga tanniner gör det till ett intressant vin för vilt, oavsett om det är med päls eller fjädrar, särskilt när vinet är mer utvecklat. Det passar också underbart med revben och bräserat lamm. När det gäller ostar passar det bra med alla starka ostar tillverkade av komjölk.