Fattoria dei Barbi, Brunello di Montalcino 2018

799.00 kr.
customer-list-add

Fattoria dei Barbi, Brunello di Montalcino 2018

Fattoria dei Barbi, Brunello di Montalcino 2018

Vår utvärdering

Strålande och intensiv rubinröd färg. Små röda bär, nypon, fläder, eukalyptus, doft av mynta och medelhavsörter på näsan. I smaken är tanninerna väl integrerade. Utmärkt uthållighet.

Perfekt till rejäla kötträtter, rostat eller grillat rött kött, vilt, stuvad vildsvin och utmärkt till mogna ostar.

Om produkten

Fattoria dei Barbis Brunello har producerats sedan 1892 och har belönats många gånger för sin kvalitet. Detta vin är "hjärtat" i produktionen på Fattoria dei Barbi och det är gjort på 100% Sangiovese druvor från deras bästa vingårdar i Montalcino. Fattoria dei Barbi ligger i hjärtat av "kullen" i Montalcino. Vinet Brunello di Montalcino föddes här. Deras innehav sträcker sig i den södra delen, med jord som blandar en majoritet av "marles" med en mindre andel lera och eocen sand. Fälten är skyddade från de nordliga vindarna av Montalcino-kullen och från de heta vindarna av Mount Amiata. Denna situation skapar ett enhetligt klimat, soligt och torrt, vilket gynnar produktionen av långlagrade viner.

Före jäsning utsätts druvorna för en kall förjäsning, som består i att kyla druvorna till en temperatur på 16°C i en miljö skyddad av CO². Denna process ökar extraktionen av polyfenoler och aromföreningar. Den regelbundna alkoholjäsningen följer och varade 16/17 dagar vid en kontrollerad temperatur på 27°-28°C. Efter "rackning" och den malolaktiska jäsningen lagras vinet på små-medelstora ekfat (2,25 – 15 hl) de första månaderna. Den åldrades senare på större ekfat under en sammanlagd period av två år och tappas sedan på flaska minst 4 månader innan den släpps.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost
Gryträtter
Stekrätter
Vilt

Anbefalinger