Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2022

579.00 kr.
customer-list-add

Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2022

Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2022

Om produkten

Ett vin som visar barberadruvans fulla potential. Doften smyger sig upp längs glaset med stor intensitet, utan att välta dig omkull. Här finns både mogen röd frukt som hallon och jordgubbar, samt svarta frukter som plommon och björnbär. Fylligt och smakrikt med massor av frukt, som styrs elegant av vinets struktur. Charmig och intens på samma gång. Detta vin passar perfekt till en stor köttbit direkt från grillens lågor. En helt unik vingård i Isola d'Asti kommun. Familjen Perrone hittade och köpte denna vingård år 2000, där vinrankorna planterades ända tillbaka 1932. Hemligheten med denna vingård är dess läge på gränsen mellan Langhe och Monferrato. Samtidigt består marken av kalksten och massor av näringsämnen. Alla dessa element skapar komplexiteten i detta vin. Druvorna till detta vin skördas för hand i små korgar i oktober månad, när de är optimalt mogna. Efter jäsningen lagras vinet i 12 månader på franska ekfat innan det buteljeras i 1 liters flaskor. En stor vin förtjänar en stor flaska, som Elio Perrone säger.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.