Om produkten
El Picoteo Blanco är gjord av Verdejo och Sauvignon Blanc odlade 700-800 meter över havet - tillräckligt nära Medelhavet för att undvika alltför höga dagtemperaturer och tillräckligt högt upp för att känna de lägre natttemperaturerna som är nödvändiga för att upprätthålla en fin balans och fräsch sur struktur.
På tal om fräschör, människorna bakom El Picoteo skördar alltid på natten för att på bästa sätt bevara den finaste möjliga aromen och krispigheten. Av samma anledning jäser vinet vid låga temperaturer och lagras därefter i max 30 grader i rostfria ståltankar.
Under försommarmånaderna året efter skörd hälls vinet upp på flaskor, där det sedan väntar på att släppas.
Resultatet är ett fruktigt, mjukt och torrt vin med lättbegripliga aromer som kretsar kring citrus, lime och tropisk frukt. På tungan är vinet medelfylligt, saftigt och mjukt med en väldoserad, frisk syra som gör det till ett mycket matvänligt vin.
Speciellt är El Picoteo blanco lämplig för olika grönsaks-, ost- och skaldjursbaserade tapas. Och självklart kan du även njuta av den till risrätter, sallad, lätt kött och grillad fisk eller mexikansk tacos toppad med färsk koriander och lime.