Om produkten
Domaine Steve Millet ligger i Bué, några kilometer från Sancerre och har varit i familjen de senaste fem generationerna.
Vingårdarna sträcker sig över 24 hektar i Sancerre och Menetou-Salon, planterade med 80% Sauvignon Blanc och 20% Pinot Noir. Jorden odlas på ett sådant sätt att varje fälts egenskaper framhävs.
Domaine Gérard Millets djupa kunskap om terroiren är det som skiljer dem från alla andra, och denna kunskap kommer tydligt till uttryck i deras viner.
Tillverkad av 100% Pinot Noir, från utvalda vingårdar i Sancerre, planterade med vinstockar som är mellan 30-60 år gamla. Druvorna genomgår en skonsam direktpressning och en kall, statisk klarning i upp till 4 dagar. Den alkoholhaltiga jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar under en period av två till tre veckor. Vinet lagras sedan på jästfällningen i 6 månader, för att ge vinet dess imponerande komplexitet och fulla smakprofil.
Ljusrosa i glaset med ljusa nyanser. Doften är fylld med toner av citrus, ros och persika tillsammans med körsbärsliknande frukt. Smaken är krispig och frisk med toner av nypon, solmogen persika, röda bär och grapefrukt. Eftersmaken är lång och elegant med en fin mineral finish.