Domaine Michelot, Meursault 2021

1,099.00 kr.
customer-list-add

Domaine Michelot, Meursault 2021

Domaine Michelot, Meursault 2021

Om produkten

Även om Michelot så småningom producerar 5 olika viner från specifika Lieu-Dits i Meursault, hävdar familjen att denna generiska Meursault är det centrala vinet i flocken, för här får de utveckla blandningens ädla konst och visa att frukten från olika terrorer kan komplimangera varandra på ett sådant sätt att den slutliga cuvée blir mer överdådig än de viner den sätts ihop av.

Dessa är frukter från de 5 Lieu-Dits Narvaux, Casse-Têtes, Grands Charrons, Sous la Velle, Limozin, som ligger i en halvcirkel från 12 till 19 runt de 3 Premier Cru-fälten i Genevrières, Poruzot och Les Gouttes d 'Or och Nicolas Mestre rapporterar att det är de väldigt olika markförhållandena som ger vinet en särskilt subtil finess.

Skörden är manuell med en skötsel av druvkluster som redan finns bland vinstockarna, varefter frukten transporteras till La Cuverie i specialdesignade rostfria kärl. Här granskas klusterna en gång till innan hela klusterna går direkt in i de pneumatiska pressarna. Efter detta får den frilöpande musten sätta sig kallt i 12-18 timmar innan den fylls i nya och använda fat, där jäsning börjar utan tillsats av främmande jäststammar. Vinet mognar sedan i tio månader i fatet innan den sista kuvén blandas i rostfritt stål och efter ytterligare 5-6 månaders vila och en lätt filtrering tappas vinet på flaska.

Klassisk ungdomlig Bourgogne-näsa med färskt köttat smör, vanilj, rostade nötter och andra delikata maträtter och naturligtvis äpplen och citrus, mycket mogen citrus. Sedan elegant, aromatisk och snyggt koncentrerad i munnen med fascinerande saftig läckra citrus.

Ett härligt vin tillsammans med ett brett urval av skaldjur och även lätta flygiga rätter med vild fasan eller kycklingar som har bott på en framstående adress.

Serving tips

Fisk på grillen
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).