Domaine de la Solitude, Vin de la Solitude Châteauneuf-du-Pape 2019

799.00 kr.

Domaine de la Solitude, Vin de la Solitude Châteauneuf-du-Pape 2019

Domaine de la Solitude, Vin de la Solitude Châteauneuf-du-Pape 2019

Vår utvärdering

Här får du resultatet av en kraftfull, intensiv och harmonisk druvsymfoni fylld med små, överraskande nyanser. Här finns förfining, harmoni, elegans, sammetslena tanniner och ett vin som fortsätter och fortsätter och fortsätter...

Om produkten

Årgang 2021: 99 point & ★★★★★ - James Suckling

Vin de la Solitude görs enligt ett 1800-talsrecept med 9 olika druvor – och utan Grenaches dominans (men 25%). Handskördade druvor från skördar på 25 hl/ha. Alla druvor samjäsas i hela klasar på stora tronkoniska fat, följt av 80 dagars maceration och 18 månader på ekfat.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.