Om produkten
Klassisk, elegant och fruktdriven vit burgundy. Förförisk bukett med anteckningar av moget päron, citronskal, vita blommor och honung. Silkeslen i munnen, med en trassel av mogna citrusfrukter, persikor, druvor, våta stenar och nymalt smör. Diskreta anteckningar om rostat bröd, vanilj och söta kryddor från fatlagringen. Ett vin som med sin saftiga frukt och uppfriskande syra är en uppenbar följeslagare till eleganta rätter med vit fisk. Perfekt med ångad torsk eller andra magra fisktyper, helst tillsammans med en krämig vitvinssås och mjuka sommargrönsaker.
Druvmaterialet för Guyons Burgundy Chardonnay kommer från söderläge sluttningar och plockas exklusivt för handskörd. Vid ankomsten till vingården sorteras druvorna noggrant. Allt detta garanterar perfekta och mogna druvor. Musten jäser i ekfat på 17-20 grader. Efter jäsning lagras vinet i 12 månader i samma fat, där battonage utförs en gång i veckan (omrörning av fällningen / de döda jästcellerna). Detta ger vinet en krämig munkänsla och ger ytterligare komplexitet.