DeLoach, Heritage Reserve Pinot Noir 2020

179.00 kr.

DeLoach, Heritage Reserve Pinot Noir 2020

DeLoach, Heritage Reserve Pinot Noir 2020

Vår utvärdering

Denna Pinot Noir är för dem som älskar en klassisk, elegant och delikat Pinot Noir. Färgen är ljust rubinröd med massor av hallon och jordgubbar i doften. Den parfymerade smak av körsbär kombinerat med lite mineralitet och lätta inslag av vanilj från tunnan åldrande ger en oemotståndlig känsla i munnen. Vinet hålls upp av en färsk syra som rundor ut i en lång, mjuk finish. I alla en fantastisk madvin.

Om produkten

Andover Estate Pinot Noir odlas i Arroyo Seco-området i Monterey County, där kall havsluft från Monterey Bay varje morgon driver ner genom dalen i form av en tjock dimma som sakta försvinner under dagen. Dessa unika förhållanden gör att druvorna mognar långsamt, vilket resulterar i maximal smakutveckling i druvorna och perfekt syra. När druvorna når detta stadium plockas de, jäser och lagras på 30 % nya och 70 % äldre franska ekfat i 12 månader.

På näsan är detta vin öppet och parfymerat med intensiva toner av solmogna bär. Smaken är frisk och elegant med toner av jordgubb, hallon och körsbär med underliggande toner av mild vanilj. Tanninerna är mogna med fin syra. Eftersmaken är silkeslen och graciös.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.