Om produkten
Detta vin är en riktig fransk charmör. Köttigt, fruktigt och förföriskt med sina aromer av röda frukter och svarta körsbär i vacker harmoni med svaga toner, men också med sin vackra struktur och dess fräscha och eleganta finish.
Det är ett riktigt välproducerat vin.
Château Suau, som ligger i Côtes de Bordeaux-Cadillac-beteckningen (tidigare känd som 1: a Côtes de Bordeaux), har cirka 65 hektar vingårdar. Vinrankorna står på en undergrund av grus och lera. Fälternas speciella "terroir" gynnas av sluttningar och platåer i söder / sydostläge.
Produktionen vid slottet är 100% organisk och äger rum med den världsberömda önologen Michel Rolland vid rodret.
Vinet produceras på 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon också 10% Cabernet Franc.
Under skörden görs en noggrann sortering i källaren och stjälkarna tas bort. Jäsning sker i termoreglerade rostfria tankar. Därefter lagras vinet i minst 12 månader på franska ekfat.
Serveringstips
Serveringstemperaturen ska vara 16 - 18 grader. Det är ett rött vin som verkligen visar sin bästa sida om det serveras med klassiska danska kötträtter med kraft och juice eller med mogna starka ostar.