Château de Pressac, St. Emilion Grand Cru Classé 2016

599.00 kr.

Château de Pressac, St. Emilion Grand Cru Classé 2016

Château de Pressac, St. Emilion Grand Cru Classé 2016

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor
Fat

Om produkten

Det är endast de bästa slotten i St. Emilion som får lov att sätta 'Classé' efter 'Grand Cru' - en titel som Chateau Pressac fick 2012. Det är resultatet av hårt arbete för att få slottet att hamna i den bästa kategorin av de nuvarande ägarna, familjen Quenin, som tog över slottet 1997. Och resultatet är en helt klassisk Merlot-dominerad Bordeaux, som i de bästa årgångarna enkelt kan lagras i mellan 10 och 20 år. 2016 är en fantastisk årgång som kommer vara perfekt att låta ligga ytterligare ett par år. Servera vid 15-18°C i vanliga rödvinsglas. Drick till klassiska rätter med rött kött, svamp och sås - till exempel en Beef Wellington.

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor
Fat

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2016
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.