Champagne Marc Hebrart, Special Club Millesime Premier Cru 2020

899.00 kr.
customer-list-add

Champagne Marc Hebrart, Special Club Millesime Premier Cru 2020

Champagne Marc Hebrart, Special Club Millesime Premier Cru 2020

Vår utvärdering

Marc Hébrarts Special Club är gjord av 100 % Chardonnay; 50 % från Grand Cru-fält från Oiry, Chouilly och Avize, och 50 % från Premier Cru Dizy. Vinet lagras i rostfria ståltankar där det genomgår fullständig malolaktisk omvandling, sedan åldras på sin jästfällning i 36 månader innan det degorgeras i februari

Om produkten

Champagne Marc Hebrart är baserat i staden Mareuil-Sur Aÿ. Tillsammans med sin son Jean-Paul äger Marc 14 hektar vingårdar här.

Trots Domaines blygsamma storlek har flera av de internationella vinmedierna fått upp ögonen för Marc Hebrarts Champagne.

Marc Hébrarts Special Club är gjord av 100 % Chardonnay; 50 % från Grand Cru-fält från Oiry, Chouilly och Avize, och 50 % från Premier Cru Dizy. Vinet lagras i rostfria ståltankar där det genomgår fullständig malolaktisk omvandling, sedan åldras på sin jästfällning i 36 månader innan det degorgeras i februari

Passar utmärkt som aperitif eller till olika fiskrätter

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).