Cave de Tain, Crozes-Hermitage Rouge 2018

249.00 kr.
customer-list-add

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Rouge 2018

category label Prissänkt

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Rouge 2018

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor
Animalisk

Om produkten

Djup röd färg med nyanser av lila. intensiva och känsliga dofter av röda och svarta frukter, åtföljda av kryddiga och delikata rostade nyanser. Smaken är med anmärkningsvärd sötma och berusande tanniner.

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor
Animalisk

Facts

Lagring:
2;8
Tannin:
Høj
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Crozes-Hermitage
Årgång:
2022
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Kork
Druvor:
Syrah 100%
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.