Om produkten
Solmogna jordgubbar, kandiserade blommor och lätta fatkryddor definierar denna rena och saftiga enkeldruviga Garnacha från 70 år gamla stockar i området där allt en gång började för denna eftertraktade druva; norra spanska Navarra.
De gamla vinrankorna står med rötterna stadigt begravda på 'La Cantera'-marken nära Castillo Monjardíns historiska vinslott.
Därifrån skördas druvklasarna för hand, varefter de avstjälkas och jäses på vineriet. Vinet vilar sedan 6 månader på ekfat för att få sin kropp rundad och lägga till några lager till sin aromprofil. Det färdiga vinet hamnar således i kategorin av nordspanskt vin som är både lätt att dricka men fortfarande stimulerande. Drivet av Garnachas typiska röda frukt ger det mogna jordgubbar, kandiserade blommor, kakao och torkade örter. Smaken är söt och kraftfull men fortfarande smal och mjuk med milda tanniner och en lätt men helt rätt nivå av uppfriskande fruktsyra.
La Cantera Garnacha serveras vid 15 till 18 grader och avnjuts till tapas, pasta eller till ljust kött och grillade paprikor (piquillos!).