Om produkten
Dazzling Barbera-elegans, i denna storslagna Superiore-version. Endast sammansatt av frukt från den fantastiska Marcorino-marken och endast producerad under de absolut bästa årgångarna, vilket verkligen skiner igenom i vinet. Komplex, fruktig och smärtsamt intensiv, men samtidigt sammetsslipad, saftig och graciös. Doften är helt enkelt oemotståndlig, med toner av inlagda körsbär, vilda jordgubbar och plommon, samt färsk lakrits, violer, exotiska rökelsepinnar och perfekt doserad ekfat. Medelfyllig på gommen, med en tät kärna av sexig körsbärsfrukt, välpolerad tannin och en livlig syra. Smaken följer den expressiva doften, med lager av nyplockade plommon, syrligt-söta boysenbär och körsbärsextrakt, omgivet av bitter apelsinskal, mokkabönor och söt pipetobak. En lång, komplett och satinlik finish, med en salt mineralitet som vänligt biter tillbaka. Elegans, rikedom och intensitet i en förförisk symbios - helt enkelt en mästerlig Barbera d'Alba från Castello di Neive! Castello di Neives Barbera d'Alba Superiore uttrycker verkligen druvans stora potential. Vinet representerar den bästa frukten från den sydvända och kalkhaltiga Marcorino-marken, där producenten genomför en ganska strikt grönhöskörd (avlägsnande av omogna druvklasar), för att just begränsa det slutliga utbytet. Musten jäser under en period på 10 dagar, med regelbundna manuella "pumpovers", kompletterat med så kallad "rack and return". Vinet lagras i ca 12 månader på franska barriques (225 liters fat), följt av 6 månaders flasklagring.