Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

399.00 kr.
customer-list-add

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Om produkten

Dazzling Barbera-elegans, i denna storslagna Superiore-version. Endast sammansatt av frukt från den fantastiska Marcorino-marken och endast producerad under de absolut bästa årgångarna, vilket verkligen skiner igenom i vinet. Komplex, fruktig och smärtsamt intensiv, men samtidigt sammetsslipad, saftig och graciös. Doften är helt enkelt oemotståndlig, med toner av inlagda körsbär, vilda jordgubbar och plommon, samt färsk lakrits, violer, exotiska rökelsepinnar och perfekt doserad ekfat. Medelfyllig på gommen, med en tät kärna av sexig körsbärsfrukt, välpolerad tannin och en livlig syra. Smaken följer den expressiva doften, med lager av nyplockade plommon, syrligt-söta boysenbär och körsbärsextrakt, omgivet av bitter apelsinskal, mokkabönor och söt pipetobak. En lång, komplett och satinlik finish, med en salt mineralitet som vänligt biter tillbaka. Elegans, rikedom och intensitet i en förförisk symbios - helt enkelt en mästerlig Barbera d'Alba från Castello di Neive! Castello di Neives Barbera d'Alba Superiore uttrycker verkligen druvans stora potential. Vinet representerar den bästa frukten från den sydvända och kalkhaltiga Marcorino-marken, där producenten genomför en ganska strikt grönhöskörd (avlägsnande av omogna druvklasar), för att just begränsa det slutliga utbytet. Musten jäser under en period på 10 dagar, med regelbundna manuella "pumpovers", kompletterat med så kallad "rack and return". Vinet lagras i ca 12 månader på franska barriques (225 liters fat), följt av 6 månaders flasklagring.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.