Castello di Neive, Barbera d'Alba 2021

275.00 kr.
customer-list-add

Castello di Neive, Barbera d'Alba 2021

Castello di Neive, Barbera d'Alba 2021

Om produkten

Saftig, körsbärsfruktig och extremt elegant. Castello di Neives klassiska Barbera är helt enkelt förtrollande. Otroligt aromatisk och tätt packad med rosaröd frukt, omfamnad av en nästan silkeslen textur. Inbjudande dofter stiger upp ur glaset, med toner av färska plommon, rosblad och söta körsbär, kompletterat med mjuk lakrits, torkad timjan och en antydan av färska tobaksblad. Mellanfyllig på tungan, med mycket fint polerad tannin och en frisk syra som kittlar på baktungan. Boysenbär, körsbärskärnor och till och med krossade jordgubbar, ackompanjerat av lakritste, tomatläder och medelhavsörter. En smältande, intens och fruktig final, där lättdricklighet och allvar går upp i en högre enhet. Castello di Neives Barbera d'Alba är en del av producentens traditionella linje, som är en hyllning till områdets helt klassiska viner. Saftig, charmig och fruktdriven, men samtidigt nästan eterisk i sin textur; framför allt en kombination av tradition och producentens stilistiska elegans. Enbart vinifierad och lagrad på ståltankar, för att bevara druvtypicitet, fräschhet och fruktighet i det slutliga vinet.

Serving tips

Ljust kött
Mild ost
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.