Castello di Neive, Barbaresco Santo Stefano 2018

799.00 kr.
customer-list-add

Castello di Neive, Barbaresco Santo Stefano 2018

P O I N T
97
Wine Enthusiast

Castello di Neive, Barbaresco Santo Stefano 2018

Om produkten

Förförisk Barbaresco-elixir från Castello di Neives toppmark. Santo Stefano är verkligen producentens specialitet, vilket resulterar i en perfekt treenighet av elegans, struktur och intensitet. Komplexa och röda fruktiga aromer stiger upp ur glaset, med toner av vilda blommor, röda körsbär och kanderade hallon, omfamnade av färsk balsamico, pepparmynta och stjärnanis. Vinet dansar på tungan i sin lätta karaktär, följt av ett stramt tanninnät som kärleksfullt biter tillbaka. Röda rosenblad, körsbär och syrliga jordgubbar, ackompanjerade av lakrits, tranbärsjuice, färsk piprök och fuktig muld. Smärtsamt intensiv, viktlös och nästan silkeslen - men samtidigt stenig, stram och rakryggad i sin struktur. Helt enkelt en unik skapelse från Castello di Neive, som i denna 2018-utgåva förtrollar redan från början! Den fantastiska vingården Santo Stefano är en monopolmark, alltså exklusivt ägd av Castello di Neive själva. Verkligen producentens specialitet, stolthet och hjärtebarn. En vingård med en lång historia, inklusive ett långvarigt partnerskap med topproducenten Bruno Giacosa, som buteljerade vin härifrån. Beläget på en sluttning i 825 meters höjd, gynnad av sin perfekta syd/sydväst-vända exponering. Upp till 60 år gamla vinrankor, djupt förankrade i den kalkbaserade jorden. Mosten jäser under en period på 12 dagar, med regelbundna "pumpovers", kompletterat med så kallad "rack and return". Vinet lagras i 2 år på stora, använda franska ekfat (6 år gamla), följt av 1 års flasklagring.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost

External Recommendations

P O I N T
97
Wine Enthusiast

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.