Castello di Neive, Barbaresco Gallina 2018

699.00 kr.
customer-list-add

Castello di Neive, Barbaresco Gallina 2018

Castello di Neive, Barbaresco Gallina 2018

Om produkten

Elegans och struktur i en förtrollande symbios. "Gallina" är utan tvekan en av områdets bästa vingårdar och i händerna på Castello de Neive kan inget annat än mästerlig Barbaresco skapas. Eterisk, aromatisk och oemotståndligt parfymerad, men samtidigt lite mer strukturerad och bredaxlad än husets "Santo Stefano". Sensuella dofter stiger upp ur glaset, med inslag av söta körsbär, torkad tobak, rosenknoppar och blodapelsin, ackompanjerat av kamfer, violer och lakritskryddor. Lättflytande och lekfull på tungan, med silkeslena tanniner som sakta smälter i gommen. Björnbär, körsbärsstjälk, röda blommor och apelsinskal, samt söt tobak, beska tranbär och torkade svampar. En intensiv och ungdomligt strukturerad final, där rikedom och tyngdlöshet förenas på en högre nivå. En magnifik Gallina från Castello di Neive! Gallina-vingården är, utan att tveka, en av Neive-områdets mest berömda cru'er. En fantastisk terroir, belägen upp till 240 meter över havet, gynnas av sin perfekta sydvästliga exponering och den unika "Sant'Agata Mergel"; en jordmån rik på både kalksten och lera. Här äger Castello di Neive upp till 50 år gamla vinrankor, varifrån de absolut bästa frukterna väljs ut till deras "Gallina Cru". Musten jäser i 12 dagar, med regelbundna "pumpovers", kompletterat med s.k. "rack and return". Vinet lagras i 2 år på stora, använda franska ekfat (6 år gamla), följt av 1 års flasklagring.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.