Om produkten
En härlig, nästan klassisk Barbaresco med de typiska orange gnistorna mitt i all granatröd. Rätt fruktig, ja nästan generös med örter, pelargoner och vissnade violer för att ge de mörka bären krydda och kant. Fyllig och definitivt torr, men alltid välstrukturerad och med en fin aromatisk finish, som får extra längd av de märkbara, men inte markerade tanninerna.
Vinet har fått namnet "Campoterra" för att indikera att det skapats på frukt från flera små tomter med olika exponeringar och markförhållanden både norr om Neive och längre söderut nere runt Treiso. Detta är traditionell vinframställning förstås som jäsning utan stjälkar och främmande jäststammar i rostfritt stål i 10-15 dagar följt av ytterligare 10-15 dagars maceration för att extrahera polyfenoliska ämnen och hjälpa den malolaktiska jäsningen att starta. Därefter fylls vinet på stora använda slovenska och franska fat, där det har fått njuta av sig i 14 månader. Den har sedan filtrerats och buteljerats och körts upp till Natale Verga, där den har fått utvecklas i ytterligare 14 månader.