Om produkten
Du trodde (kanske) att du visste allt om vin på Albariño, men sedan kom du till den här sidan, och allt förändrades. Välkommen, med andra ord, till denna fatlagrade tolkning av Albariñodruvan, som med sin imponerande struktur, aromatiska rikedom och imponerande karaktär lägger till ett nytt kapitel i berättelsen om vitvin från Spaniens gröna nordväst! Vinifiering Nana är i första hand resultatet av en nådelös selektering av druvor från Attis' bästa Albariño-parceller, där de gamla vinrankorna intar områdets traditionella, högt upphöjda pergola-form för att bjuda in så mycket luft som möjligt under klasarna i hopp om att hålla dem torra och friska under regniga stunder. I vinkällaren jäses och lagras vinet i franska barriques med sex månaders bärkontakt (kontakt med jästfällningen). Tillsammans med påverkan från ekträet får vinet på detta sätt ännu mer fyllighet, struktur och komplexitet än vad som naturligt följer av de fullmogna druvorna. Arom och smak I glaset bjuder Nana - med sin vackert gyllene och markanta färg - upp till en mäktig möte, som möts av mogna aprikoser, mango, päron, syltad apelsinskal, blomsterhonung, rostat surdegsbröd, tallbarr och kryddor, bara för att nämna det mest uppenbara. På tungan - ja över hela gommen - är vinet också fruktigt och komplext med en oljig och fyllig kropp men också lätt beska inslag, som tillsammans med den höga syran ger välkommet motstånd och virilitet. Serveringsförslag Nana är också i hög grad en matvin - perfekt till stekta eller grillade fisk- och skaldjursgrytor samt till ljust kött och krämiga ostar. Eller kanske till en smakrik paella eller risotto! Vi rekommenderar att inte servera den för kall, eftersom det kan göra att inte alla nyanser kommer fram. Å andra sidan bör den inte heller vara för varm, men mellan 10-12 grader är den helt perfekt.