Om produkten
Denna vin vill avnjutas nu, men kommer definitivt att belöna dem som väntar, eftersom denna skönhet bara har börjat visa sitt sanna potential. Jim Binns visar återigen att hans förståelse för Rhône-sorterna och hur de ska blandas på ett kors och tvärs befinner sig på en imponerande hög nivå. Hans förflutna som källarmästare på den berömda vingården Sine Qua Non sätter sina tydliga spår i den säkerhet han navigerar sina blandningar med, nu när han släpper vinerna under sitt eget namn. EABA-cuvéen är från 2019 sammansatt av 61% Syrah, 24% Mourvèdre, 13% Grenache och 2% Viognier. Precis som i de stora blandningsvinerna från Châteauneuf-du-Pape varierar blandningen alltid från årgång till årgång, där Jim Binns med kirurgisk precision justerar blandningsförhållandet för att göra hans vin till den bästa möjliga tolkningen av de olika druvsorternas kvaliteter. En mycket tacksam uppgift i en vinregion som Kalifornien, som inte riktigt upplever "dåliga" årgångar. Vinet hoppar upp ur glaset med typiska Syrah-toner av svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär, som ackompanjeras av en sälta ton av svarta oliver och den typiska känslan av svartpeppar. Från de kompletterande druvsorterna känner man en touch av franska örter som rosmarin och timjan, och Mourvèdre-druvan bidrar med sin karakteristiska grovkorniga struktur, som ger en fantastisk tuggighet och kant till vinets textur. Ett helt fantastiskt glas, som redan smakar fantastiskt bra nu, men som också har stor potential om man sparar den i källaren. Vinet har lagrats i 22 månader på ekfat, varav 55% har varit nya.