Om produkten
Brunello omtalas ofta som den mest framstående "ambassadören" för italienskt vin och Altesino tillhör superligan av Brunello-producenter. Vingården, som är ett slott från 1500-talet, ligger i Montalcino. Vinet görs i källare under det historiska Palazzo Altesi, som är över 500 år gammalt. Den första Brunello gjordes på slottet 1972.
Vingården äger också en tredjedel av den berömda Montesoli-kullen, där Sangiovese Grosso trivs optimalt. På 1980-talet moderniserades produktionsmetoderna och kvaliteten steg till nya höjder. Altesinos Brunellos tillverkas fortfarande på traditionellt sätt, på stora slaviska ekfat. Perfektionism råder överallt inom vinframställning och ingenting lämnas åt slumpen.
Resultatet är högsta kvalitet med respekt för tradition. Buketten är full av aromer av mogen frukt och en touch av viol och vanilj, smaken är koncentrerad och djärv, och bara fortsätter och fortsätter. En aristokratisk Brunello på alla sätt! Dekantera den 1 timme före servering.