Om produkten
Detta är en av de milda Gutsweine från Mantlerhof gjord på frukt från yngre ekologiskt odlade vinstockar både på några av de så kallade Lössterrrassen och uppe på den plattare, mer vindpinade platån vid foten av Gobelsberg. Det talas om manuell skörd sista veckan i september och från början till mitten av oktober, beroende på druvornas mognad på de olika jordlapparna, där vinrankorna står i den så kallade löss, vilket är en fast komprimerat lager av små partiklar, som sandstormar under de första årtusendena efter den senaste istiden blåste över området.
Hela klasarna rengörs innan de går direkt till pressen och förvandlas till must som jäser till vin i små ståltankar utan hjälp av främmande jäststammar. Därefter 6 månaders mognad innan vinet buteljeras utan filtrering och med en återhållsam konservering med svavel i förhållande till tillåtna mängder.
En mycket mild, men väldefinierad och charmig Grüner Veltliner. Inte mer komplex, men däremot med massor av lekfull dryckesglädje, som framför allt kommer till uttryck om den serveras iskall direkt från kylen.