Om produkten
Saft, balans och levande frukt. En vacker Grauburgunder som lyckas smälta renhet och elegans, med stor komplexitet och lite texturellt djup. Vacker citronfärgad i glaset med fina gröna reflektioner. Doften följer färgen med toner av Clara Friis-päron, gröna äpplen, vita blommor och färsk dragon, tillsammans med mandelkärnor och lite pikanta undertoner. Smaken är fängslande fräsch, med en potpurri av saftig stenfrukt, kompletterad med vit persika, grapefrukt, limeblad och krossade stenar. En levande men välintegrerad syra utgör ramen för denna karaktäristiska Kreuznacher.
Druvorna kommer från flera olika tomter i Bad Kreuznach. Tomter gynnade av dess olika geologiska kompositioner, allt från sandsten, lera och "löss". Druvorna skördas manuellt och transporteras försiktigt till vingården i små lådor. Före jäsning utförs en maceration (blötläggning av druvskinn i musten) av 15% av druvmaterialet under en period av 48 timmar. Detta för att extrahera doft, smak och en lättare texturbit. Mustet fermenterar spontant på temperaturkontrollerade ståltankar, följt av en förvaring på de döda jästcellerna (sur lie), vilket är en av vingårdens stilistiska drag.