Begali är garant för äkta, rena, eleganta och klassiska amarone, ripasso och valpolicella viner - och vi är stolta över att ha dem i vårt sortiment. Robert Parker beskriver kärnan i Begalis förmåga på bästa sätt: "" Jag har inget annat än bra ord för vinerna från Lorenzo Begali och hans familj. Elegans är en röd tråd som förbinder dem alla och detta är inte lätt att uppnå med konsekventa resultat , särskilt när du tar hänsyn till appassimento, den mödosamma lufttorkningen, processen. ”.
Som medlem i Amarone Families, som är en exklusiv sammanslutning av tretton familjeägda vingårdar i Veneto, är de representanter för den klassiska stilen och produktionsmetoden för amarone-viner. Syftet med föreningen är att ha en gemensam originalfront mot den stora mängden billig och dålig amarone som finns i stormarknadens nedre hylla.
"Om du bara kan nämna två producenter i Valpolicella (jag slår vad om att de är Dal Forno och Quintarelli) är det nu dags att lägga till en tredje: Lorenzo Begali." - WineAdvocate
Det råder ingen tvekan om att Begali är en av de bästa producenterna av amarone!
Lorenzo tror själv att hemligheten, förutom tålamod och traditionell produktion, är att de fortfarande använder ett gammalt bindningssystem, Pergula. Anledningen till att stoppa detta är att avkastningen är mycket hög och druvorna riskerar att tappa koncentrationen. Ändå har Lorenzo valt att fortsätta med detta och kontrollerar tillväxten noga för att undvika överproduktion.
Som medlem af af Amarone Families, der er en eksklusiv forening af tretten familieejede vingårde i Veneto, er de repræsentanter for den klassiske stil og produktionsmetode af amaronevine. Formålet med foreningen er at have en fælles original front mod den store mængde billig og dårlig amarone, som man finder på nederste hylde i supermarkedet.
“If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali.” - WineAdvocate
Der er ingen tvivl om at Begali er en af de bedste producenter af amarone!
Selv mener Lorenzo at hemmeligheden, ud over tålmodighed og traditionel produktion, er at de stadig anvender et gammelt opbindingssystem, Pergula. Grunden til at man stoppede med dette, skyldes at udbyttet bliver meget højt og druerne risikerer at miste koncentrationen. Alligevel har Lorenzo valgt at fortsætte med dette, og kontrollerer væksten nøje, for at undgå overproduktion.