Om produkten
Mild kryddig och fräsch doft av vitt päron och citrus. Ett levande vin med massor av energi som belönar dig mycket om du ger det lite tid i glaset. Intensivt mineral och elegant skarp syra präglar vinet. Ett vin som gör att du vill ha ett glas mer!
En stjärnstjärna i Bourgogne med stor erfarenhet. Sylvain Morey har arbetat med sin far, Jean-Marc Morey, i flera år, liksom startat sin egen domän uppe i södra Luberon 2002. När familjens egendom spelades upp 2013 mellan honom och hans syster Caroline, fick tillgång till små 3 hektar med några av de bästa vingårdarna i Bourgogne. Sylvain drar nytta av att arbeta i sin fars gamla källare med den ursprungliga jästen, vilket är viktigt för utvecklingen av vinets smak. Han kör en stil som påminner om sin fars. Men med mindre förändringar. Alla viner är gjorda med naturlig jäst och förföljelse av alla druvor. Det hjälper till att producera viner med stor smakintensitet och mycket frukt. I allmänhet används inte mer än 20% nya fat och vinerna rörs sällan om under lagring. De vita vinerna lagras i 18 månader innan de tappas på flaska. Det här är viner som överraskande är klara att dricka efter utsläpp, men som har potential att ligga i källaren.