Om produkten
Detta är utan tvekan ett av de bästa traditionella Retsina-vinerna, faktiskt kanske det mest ikoniska Retsina på marknaden, och samtidigt är det det första hartsberikade vinet som lyckades gå därifrån med en guldmedalj vid Thessaloniki International Wine Competition, därmed erkänt som ett kvalitetsvin i linje med andra moderna vita viner.
Vinet lanserades 1998, och det blev snabbt en förebild för alla som är inblandade i Retsinas produktion, och under de senaste 20 åren har den vackra knubbiga halvliterskaraffen som vinet kommer till varit en älskling bland otaliga turister på restauranger och restauranger. tavernor upp och ner längs de grekiska kusterna.
100 % handskördade Roditis-druvor, som vårdas i den nybyggda vinkällaren och sedan pressas ihop med stjälkarna. Jäsning i rostfritt stål med tillsats av färsk seg, fortfarande porös och ännu inte oxiderad tallkåda, som plockas upp från tankarna igen när vinet extraherat en lämplig mängd av de karaktäristiska aromerna från tallarna. Därefter mognad sur Lie i minst 6 månader utan malo, innan tappningen börjar.
Retsina är föremål för ett antal regler, varav en av de mer anmärkningsvärda är att man inte får ange årgång på en Retsina. Du måste därför titta på baksidan av flaskan för att få en indikation på vinets årgång via Lot-numret
Blommig doft med melon, gula äpplen och rosmarin samt distinkta hartstoner. Rund och mjuk munkänsla, smal och lätt kropp. Fina toner av äpple och stenfrukt samt nyanser av tall- och granbarr. Dessutom gröna örter i avslutningen, ackompanjerat av en fin underliggande syra.
Ett självklart val för kolgrillad fisk. Till exempel öring eller kummel tillsammans med tunna remsor av blixtgrillad squash svarvad med citron, kapris och ansjovis.