Senorio de P. Pecina, Blanco Cosecha 2021

179.00 kr.
customer-list-add

Senorio de P. Pecina, Blanco Cosecha 2021

category label Prissänkt
P O I N T
91
Wine Advocate

Senorio de P. Pecina, Blanco Cosecha 2021

Vår utvärdering

Pecinas Blanco Cosecha har blivit halmgul till färgen med inslag av grönt. Doften är fräsch och ren med toner av grönt äpple och persika. I smaken kommer friskheten återigen till uttryck med en härlig syra och toner av gröna frukter och örter. Utmärkt värdeköp som kan användas till olika fiske och lättare rätter. Bör serveras vid 8-10 grader.

91 poäng Robert Parker The Wine Advocate (år 2021)

Om produkten

Pecinas Blanco Cosecha är gjord av 100 % handskördade Viura-druvor som först handsorteras och avstjälkas (men inte krossas) innan de placeras i rostfria ståltankar för att macerera i 24 timmar för att uppnå önskad struktur och komplexitet

Därefter pressas vinet och skalen och saften genomgår en spontanjäsning med vildjäst mycket långsamt vid en temperatur på 18 grader Celsius. Vinet lagras i tanken på eget sediment med rotationer i tankarna var 3:e månad i minst ett halvår. Sedan tappar Pecina vinet på flaska beroende på årgång, lagrar det i 1 år eller mer innan det släpps.

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

External Recommendations

P O I N T
91
Wine Advocate

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).