Om produkten
En helt klar och saftig Cabernet Sauvignon från Kalifornien. Tydliga toner av svarta vinbär, plommon och svagt animaliska toner. Skålen meddelar sin ankomst i smaken med lite vanilj, som ligger under den fina mogna fruktkaraktären. Härlig stor mogen frukt i fyllig smak. Ett utmärkt komplement till rejäla kötträtter, eller något så enkelt som en biff från grillen.
Paso Robles är en region som erbjuder perfekta förhållanden för en tjockhudad druva som Cabernet Sauvignon, särskilt när man står i dessa grusiga jordar. Kombinationen av varma dagar, svala nätter och denna jord ger druvor med god naturlig syra och mjuka mogna tanniner. Under jäsning pumpas mustet dagligen för att extrahera extrakt och färg. Vinet tillsätts lite Petit Verdot, Syrah och Zinfandel för att vara lite mer kryddig i eftersmaken. Efter den slutliga blandningen åldras vinet i en kombination av fransk och amerikansk ek i 16 månader före tappning.
Saftigt, intensivt och fruktdrivet cabernet sauvignon-baserat vin från Paso Robles-regionen i Kalifornien. Ett vin som med sin tanninstruktur, lite örtnoter och mogen fruktprofil är perfekt för smakintensiva nötköttstycken som flankbiff eller "boeuf onglet" - helst tillsammans med ett klassiskt salvia smör och grillade nya potatisar.