Pira, Barolo Serralunga DOCG 2018

499.00 kr.
customer-list-add

Pira, Barolo Serralunga DOCG 2018

Pira, Barolo Serralunga DOCG 2018

Vår utvärdering

Granatröd med orange reflexer. Ren, intensiv och väldefinierad aromatisk profil med en mångfald och kommunaltypisk beröring. Elegant, men också dammig, koncentrerad och

Med jämna tanniner, fin sötma och djup, ihållande smak

Om produkten

Granatröd med orange reflexer. Ren, intensiv och väldefinierad aromatisk profil med en mångfald och kommunaltypisk beröring. Elegant, men också dammig, koncentrerad och

Med jämna tanniner, fin sötma och djup, ihållande smak



Barolo Serralunga är gjord av druvor från Rivette och de lägsta, minst gynnsamma positionerna på Margheria och Marenca, totalt ca. 1 ha. Växterna sattes 1959 och 1995, är sydväst-vända och ligger runt 320 moh. De ger en relativt traditionellt tolkbar Barolo, tillverkad med 12-15 dagar maceration (6-8 dagar 1997/1998) och två års lagring av 25 hl botti. Utgångsnivån är otroligt hög och sedan 1996 har den varit en utmärkt introduktion till Piras-viner och en varning för den enastående kvaliteten på de tre enskilda varumärkena Baroli. Barolo Serralunga demonstrerar den förväntade egenskapen genom att reflektera sitt odlingsområde och förena kraft och balans på det vackraste sättet. Här är både rosflorality, tryffel och tjära och riklig karaktär att fascinera och utmana sinnena. Samtidigt utvecklas det bra i flaskor. Det är självklart utmärkt som kompis till det traditionella rika Langhe-köket, stekt kött eller höstlivet.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Risotto

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.