Om produkten
Granatröd med orange reflexer. Ren, intensiv och väldefinierad aromatisk profil med en mångfald och kommunaltypisk beröring. Elegant, men också dammig, koncentrerad och
Med jämna tanniner, fin sötma och djup, ihållande smak
Barolo Serralunga är gjord av druvor från Rivette och de lägsta, minst gynnsamma positionerna på Margheria och Marenca, totalt ca. 1 ha. Växterna sattes 1959 och 1995, är sydväst-vända och ligger runt 320 moh. De ger en relativt traditionellt tolkbar Barolo, tillverkad med 12-15 dagar maceration (6-8 dagar 1997/1998) och två års lagring av 25 hl botti. Utgångsnivån är otroligt hög och sedan 1996 har den varit en utmärkt introduktion till Piras-viner och en varning för den enastående kvaliteten på de tre enskilda varumärkena Baroli. Barolo Serralunga demonstrerar den förväntade egenskapen genom att reflektera sitt odlingsområde och förena kraft och balans på det vackraste sättet. Här är både rosflorality, tryffel och tjära och riklig karaktär att fascinera och utmana sinnena. Samtidigt utvecklas det bra i flaskor. Det är självklart utmärkt som kompis till det traditionella rika Langhe-köket, stekt kött eller höstlivet.