Om produkten
Barolo Margheria är tillverkad av druvor från forntida växter i en föredragen position och är ett typiskt men också elegant uttryck för en Barolo från Serralunga d 'Alba, känd för att ge vin med stor maskulin kraft, extrakt och tanninstruktur. Stilen är en kombination av tradition och innovation och det verkar vara på väg mot ett mer klassiskt tillvägagångssätt: medan detta vin i vinstockar som 1996 och 1997 fick 6-8 dagar av maceration, är standarden nu 12-15 dagar, beroende på årgång. Samtidigt lagras vinet uteslutande på stora traditionella, neutrala bottlar av slavisk ek.
Det ger en Barolo med en stor, outforskad fruktintensitet och en stark markering av dess territorium: Medvetenhet om åkrarnas mångfald och potentialen för att producera unika viner är avgörande här, som är fallet i Bourgogne. Margheria tillhandahåller den mest eleganta av de tre singelfält Baroli, men är fortfarande en Barolo med stort djup och karaktär som är hisnande i ungdomar och som lagrar utmärkt.