Om produkten
År 1980 planterade Pio Cesare en liten vingård med Chardonnay på Il Bricco vingården i Barbaresco. Här arbetas det mycket strikt med urval för att endast använda de perfekt mogna druvorna. Jäsning sker i nya franska ekfat (225 L) och sedan ytterligare 10 månaders lagring på samma fat innan vinet vilar inom 6 månader i flaskan före frigivning i handeln.
Från glaset sprider sig en bouquet av fikon, citrus, vita blommor, honungsmelon och vanilj. Smaken är fyllig och krämig men samtidigt en precis syra, vilket ger vinet en perfekt balans med nyanser av gröna äpplen, mandlar, smör och persikor. Vinet har en mineral dominerad eftersmak som gör att du ständigt känner för ett glas till. Kan med fördel förvaras 4-5 år från skörd och bör i dess tidiga år luftas en timme före servering vid 10-12 grader. En mycket trevlig kombinering tillsammans med t.ex. skaldjur, grillad kyckling eller risotto.