Pio Cesare, Langhe Nebbiolo 2020

499.00 kr.
customer-list-add

Pio Cesare, Langhe Nebbiolo 2020

Pio Cesare, Langhe Nebbiolo 2020

Vår utvärdering

I smagen er vinen saftig med noter af kirsebær, lakrids, svampe og orientalske krydderier. Viskositeten er i fornem balance med kølig frugt, perfekt afrundede tanniner og klassisk italiensk tørstof i eftersmagen. En flot vin til f.eks. grillet kød, lasagne eller andre klassiske italienske kødretter. Vinen kan med fordel iltes 2-3 timer før servering og gemmes op til 10 år fra høståret.

Om produkten

100% Nebbiolo fra Diano d'Alba, La Morra og Barolo. Gæring i temperaturkontrolleret ståltanke med 12 dages skindkontakt.

Herefter lagres vinen 30 måneder på fransk eg. 20 % lagres i små bariques ( 225 liter) og 80 % i 2000 og 5000 liters fade. Fra starten byder aromaen på klassiske Nebbiolo dyder som rosmarin, tjære, gran og lidt vanilje fra fadet.

I smagen er vinen saftig med noter af kirsebær, lakrids, svampe og orientalske krydderier. Viskositeten er i fornem balance med kølig frugt, perfekt afrundede tanniner og klassisk italiensk tørstof i eftersmagen. En flot vin til f.eks. grillet kød, lasagne eller andre klassiske italienske kødretter. Vinen kan med fordel iltes 2-3 timer før servering og gemmes op til 10 år fra høståret.

Serving tips

Mörkt kött
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.