Om produkten
Tredje årgång av det förföriska Ted från Central Otago är enligt vår uppfattning ett av världens bästa Pinot Noir-viner för under $ 200!
Som alltid på Mt. Edward är biologisk mångfald och hållbarhet i framkant av fälten från vilka Pinot Noir-druvorna skördas, sorteras, fermenteras och så småningom lagras i 12 månader på franska ekfat.
Duket av glaset kännetecknas så vackert av färska hallon, körsbär, liljor och våta stenar som uppnår ännu större djup och komplexitet när de möter de blygsamma och välintegrerade rostade och kryddig aroma från skålen. Smaken är intensiv med klassisk Pinot Noir-karaktär i form av elegant röd frukt, silkeslen lätta tanniner och en välintegrerad fruktsyra i en struktur som gör att vinet sticker ut och är smidigt och passar för ett brett spektrum av tillfällen.
Således är Ted känd för att ha druckit ensam, men är också en fin match för t.ex. antipasti, fjäderfä, svamprisotto och grillad tonfisk. Servera vid ca. 14-15 grader inom vinets första tio år av livet.
91 poäng - James Suckling
"Detta är en väldigt plysch, köttig och kuddig pinot som har fantastisk frukt betoning och en mycket sammet och hal, läcker finish. Från ekologiskt odlade druvor. Drick nu. Skruvlock."