Om produkten
Mörk karmosinröd till mörkröd färg. En rik, men ändå elegant doft, med djupa mörka plommon och bakade körsbär. Efterhand byggs toner av muskotnöt, choklad och kaffe. Skiktad och komplex, där texturen först är silkeslen och högpolerad. Tanninintensiteten ökar och ger fasta och mycket fina tanniner. Subtila antydningar av torkad fikon och kakaoböna lägger till intresse till de kryddiga tonerna från doften. Saftig, intensiv syra ökar fruktens livlighet på gommen och förenas med tanninerna för att skapa en solid strukturerad avslutning. Tillverkad genom att välja de bästa faten från de bästa parcelerna med Shiraz. Druvorna avstjälkades och krossades, och jäsningen ägde rum i öppna kärl med två omröringar dagligen. Temperaturen hölls låg, mellan 20 och 24˚C, för att bevara fruktens elegans och renhet, medan 10 dagar på skalen utvecklade en intensiv vävd tanninstruktur. Mogad på 100% nya franska ekfat i 18 månader. Vinet är buteljerat utan klarning eller filtrering.