Om produkten
Druvorna till Veglios Barolo del Comune di Serralunga d'Alba kommer från fält som sträcker sig från Mancino och Lirano MGA. Fält som åtnjuter västerländsk exponering och ligger på en höjd mellan 250 och 400 m över havet. Jorden som finns här är en del av Lequio-formationen, kännetecknad av rikligt med kalksten och grå märgel omväxlande med sandiga substrat. Dessa egenskaper ger vinerna distinkta egenskaper uttryckta av intensiva och komplexa aromer, en viktig struktur och stark tanninkonsistens.
Kall maceration börjar inom 36-48 timmar efter plockning, följt av alkoholjäsning, med några dagliga pumpningar för att säkerställa långsamma och känsliga extraktioner. Maceration i kontakt med huden varar i cirka 20-25 dagar; malolaktisk jäsning följs sedan. Lagrat i 24 månader på stora 25-hl franska ekfat.
Vinet har en ljus rubinröd färg, med fruktiga aromer och toner av mörka körsbär samt järn, balsamico och kryddiga toner. I gommen avslöjas inslag av mörk frukt och körsbär, stödd av en livlig och ung tanninkonsistens som antyder potential för evolution.