Om produkten
När det talas om staden Asti i regionen Piemonte i norra Italien, tänker de flesta förmodligen - och inte utan anledning - på den bubblande söta vinet Moscato d'asti. Trots detta trivs den blå druvan Barbera bäst i kullarna runt Asti. Det är här man hittar några av de bästa exemplen på rödviner gjorda på Barbera. Vinerna på Barbera har historiskt sett alltid varit något som bönderna själva drack medan de exporterade de enormt efterfrågade Barolo och Barbaresco till resten av världen. Under de senaste 10-20 åren har dock fler producenter börjat behandla Barbera med enorm respekt och kärlek, både i vingårdarna och i källarna. Det beror på att både konsumenter och producenter har insett att Barbera kan ge förtrollande goda resultat med rätt kompromisslös inställning. En av dessa producenter är Marchesi Di Barolo som med deras vin Ruré kämpar för den mer fruktiga och ändå komplexa Barbera. Gör som de piemontesiska vinbönderna och njut av Barbera till tomatbaserade italienska rätter, charkuterier, fläskkött eller fjäderfä.