Luca Bosio, Piemonte Barbera Appassimento 2019

179.00 kr.
customer-list-add

Luca Bosio, Piemonte Barbera Appassimento 2019

category label Nyhet

Luca Bosio, Piemonte Barbera Appassimento 2019

Om produkten

Appassimento er en metode man aller bedst kender fra Amarone, hvor druerne tørres inden de presse. Herved opnår man en større intensitet, da druerne smider meget af deres vandindhold. Resultatet bliver en vin med en bagvedliggende sødme. Modsat amarone, er denne udgave lavet på barberadruen, hvilket giver et generelt lettere udtryk. Jordbær, kirsebær, sød lakrids og amaretto danser op ad glasset, tanninerne er fine og få, mens syren retter op på den velbalancerede sødme.

Serving tips

Mys- & Balkongvin
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.