Om produkten
En frisk och saftig barbera från unga Luca Bosio. Färska röda jordgubbar och hallon i doften, som backas upp av lite kryddiga toner. I munnen är vinet silkeslent med frisk fruktsyra och milda tanniner. I munnen kommer de flera toner av svarta frukter som plommon och björnbär. Ett fint rött vin som passar bra till pastarätter, risotto eller milda ostar.
Barbera druvorna skördas från vingårdar i Castagnole Lanze och Costigliole byarna. Vinodlingarna här ligger på 2-300 meter över havet, vilket är med till att ge god svalka. Jordmånen är lerig och kalkrik, vilket ger bra dränering för vinstockarna. Fermenteringen utförs i ståltankar under 25 grader, för att producera ren röda frukten.
Endast lokal jäst används under tillverkningen, vilket ger en stor och vacker balans i vinet som Luca Bosio uppskattar. Därefter lagras en del av vinet på stora ekfat för att få lite mer komplexitet till frukten.