Om produkten
Med de berömda kalkrika markförhållandena från den fossilbaserade Kimmeridge-leran är Chardonnay-vinerna från Chablis i grunden en lättare, fräschare men också mer livlig och skarp upplevelse än ett vin av liknande kvalitet från resten av Bourgogne. Denna föreställning förverkligar Louis Latours Chablis till perfektion med druvor från 30-åriga vinstockar, som fermenteras i källaren och lagras i ståltankar tills släppet är ca. 10 månader senare.
Det ger ett charmigt och klart citrusgult vin med en grönaktig nyans och doft av vita blommor, havtorn, gula äpplen och färska mandlar. På tungan är den fräsch med tillsats av en grönaktig mynta, en upprätt syra och mineral, livlig eftersmak.
Detta är perfekt vin för räkor, små skaldjur och en fiskfat i hamnen! För detta rekommenderar vi servering vid 7-9 grader under vinets första 5 år av livet.
91 poäng - James Suckling:
"Detta är ett ljust, mineralvitt med citroner och skivade äpplen. Päron också. Medelfyllig, krämig och raffinerad. Härlig stenunderton. Verklig Chablis-underton av kalksten. Drick nu."