Om produkten
Lite öster om Barbaresco ligger Starderi-sluttningarna, som med sin kalkrika jord ger sofistikerad och karaktärsfull Nebbiolo - precis som La Spinettas Langhe Nebbiolo. Det är italiensk noggrannhet som sällan skådats, i ett vin där druvorna har skördats för hand och genomgått malolaktisk jäsning i 12 månader på 2 och 3 gånger använda franska ekfat - och som buteljeras utan någon föregående filtrering. Det handlar alltså om den rena och opåverkade smaken av Piemonte. Resultatet av denna noggrannhet är ett vin med oändliga lager av saftiga skogshallon, örter och söt tobak. Den välkända upplevelsen av stram beska tillsammans med syra från bär och friskhet från mynta, gör Nebbiolo till en ren njutning för tränade smaklökar. Häll upp den i en karaff i god tid innan servering och njut generöst till grillad lamm med ratatouille eller bara en gedigen rätt med rökt bacon.