Immel, Weissburgunder Trocken 2022 Bio

199.00 kr.
customer-list-add

Immel, Weissburgunder Trocken 2022 Bio

category label Eko

Immel, Weissburgunder Trocken 2022 Bio

Vår utvärdering

Länge får man leta efter SÅ rent och välgjort vitt vin till det priset som i vinerna från Immel. Och vi är särskilt imponerade av denna extremt charmiga Weissburgunder (Pinot Blanc för frankofiler), som håller en imponerande stram linje och aromatisk jargong.

Om produkten

Från det berömda Rheinhessen vinhuset Wittmann gör källarmästaren Georg Rieser små mängder av sitt alldeles egna vin biodynamiskt vin under det historiska namnet platsen Immel, som på kort tid har återupplivats som en attraktiv produkt både internt i Tyskland och i flera grannländer. För det smakar gott, det lovar vi dig, och vi är särskilt imponerade av denna extremt charmiga Weissburgunder (Pinot Blanc för frankofiler), som görs på unga vinstockar från Wittmanns åkrar i Rheinhessen.

Från deras förhållningssätt att tillgodose naturens eget kretslopp genom att t.ex. att undvika sprutning och istället använda extra manuellt arbete på fälten resulterar i frisk jord, friska käppar och smakrika druvor. I slutändan ger det en vacker, len och överraskande aromatisk smakupplevelse som är gjord för vardagliga och informella (mat)stunder.

I källaren pressas de nyskördade druvorna till must. Musten jäser vid låga temperaturer i ståltankar och det unga vinet vilar sedan på de sedimenterade jästresterna för att nyansera sin smakrepertoar och intensifiera sitt mineralbett. Följande sommar är den redo för servering och omedelbar njutning!

Och märk här hur Immels Weissburgunder charmar med sin elegans.

Den har en lekfull doft av mogen frukt, örter och mandariner, medan gommens vackert krämiga konsistens accentueras av subtila salta sensationer samt inslag av rostade nötter. Finishen är slät och ändå ihållande - perfekt för informella stunder och lättare rätter.

Immel Weissburgunder kan med andra ord avnjutas med största nöje med färska fjordräkor, stekt havskräfta, marulkrom eller för den delen både flammkuchen (Tarte Flambee eller vit pizza) och kycklingbröst.

Mannen bakom vinet - Georg Rieser - föreslår att du avnjuter det vid cirka 8-10°C.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.